Noten eten goed? Jazeker!

Noten zijn heerlijke vitaminebommetjes en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden. Noten kun je namelijk toevoegen aan verschillende recepten. Denk hierbij aan rijst met kip, hier kun je bijvoorbeeld heerlijke cashewnoten aan toevoegen. De noten zorgen dan voor een extra bite. Hetzelfde geldt voor een salade. Noten kunnen hier een heerlijke toevoeging aan zijn, denk bijvoorbeeld eens aan walnoten of hazelnoten. Ze zijn heel gezond, maar waarom eigenlijk? En zijn alle noten even gezond?

Niet alle noten zijn even gezond

Er zit zeker een verschil in hoe gezond elke noot is. Er zijn heel veel verschillende noten en hebben elk hun eigen voedingswaarde. Zo bevatten paranoten, pecannoten, macadamianoten en pistachenoten de meeste calorieën. Dit zijn de 4 soorten noten die bovenaan het lijstje staan van noten die de meeste calorieën bevatten. Als je wil afvallen, kun je dus beter kiezen voor noten die wat minder calorieën bevatten. Cashewnoten bevatten de minste calorieën, maar wat wel belangrijk is, is dat je je niet blind moet staren op het aantal calorieën dat een soort noot bevat. Ze zitten namelijk bomvol gezonde voedingsstoffen.

Goede voedingsstoffen

Je moet niet alleen maar naar het aantal calorieën kijken. Veel noten bevatten namelijk veel onverzadigde vetten die goed voor ons zijn. Daarnaast bevatten veel noten ook nog eens veel vezels, mineralen en genoeg vitaminen die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Pecannoten, walnoten en amandelen zijn voorbeelden van noten die de kans op chronische ziekten en hartaandoeningen kunnen verlagen. Een handje noten eten is dus zeker een goed idee om regelmatig te doen!

Let hier wel op

Het is wel belangrijk om niet te veel noten te eten. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden bij het eten van noten.

  • Eet niet te veel noten, af en toe door je ontbijt of avondeten is voldoende.
  • Als je noten eet, eet dan wel de ongebrande of de ongeroosterde variant. Door het branden en roosteren kunnen de gezonde voedingsstoffen namelijk verdwijnen.
  • Daarnaast is het ook het beste om te kiezen voor ongezouten noten. Te veel zout is namelijk niet goed voor je gezondheid en kan je bloeddruk verhogen.

Amandelen kopen of andere gezonde noten kopen? Zeker een goed idee, maar eet geen hele zak leeg per dag! Gooi ze door een heerlijke salade of door je yoghurt. Zo krijg jij de beste voedingsstoffen binnen.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *