Hoe houd je voedsel zo lang mogelijk vers?

Zeker als je een horecazaak hebt, wil je de prachtige producten waar je mee werkt zo lang mogelijk vers houden. Hoe je dat doet? Dat is eigenlijk heel eenvoudig! Kies gewoon voor een goede horeca vrieskast. In dit artikel vertellen we je daar meer over

Horeca vrieskasten zijn er in diverse modellen, formaten en uitvoeringen en dus is er altijd een perfect exemplaar voor in jouw professionele keuken. Met alleen zo’n apparaat neerzetten ben je er natuurlijk nog niet, want ieder product vraag net weer even om een andere behandeling. We nemen je daarom graag even mee in de wereld van ingevroren en toch verse producten in de horeca.

De kwaliteit van je producten behouden

Om je producten zo lang mogelijk op topkwaliteit te houden kun je ze het beste zo vers mogelijk invriezen in de vrieskast. Ga dus direct na de levering aan de slag met het snijden en verwerken van ervan. Let er wel op dat niet ieder product even geschikt is voor invriezen. Soms kan een korte voorbereiding (bijvoorbeeld blancheren van groente) dit alsnog mogelijk maken. Sauzen en soepen bereid je ter plekke en kun je daarna koud zetten. Hiervoor kun je gebruikmaken van handige wegwerpbakjes of herbruikbare diepvriesbakken die je in de bekende horecagroothandels kunt vinden. 

Kies voor de juiste portionering, zodat je nooit te veel per keer ontdooit en blijft zitten met een ongebruikt overschot. Ook voor vlees, vis en gevogelte geldt dat je het uitstekend kunt invriezen voor later gebruik. Koop het in seal verpakking of vacumeer ze zelf, uiteraard weer in handige porties. Goed verpakt en ingevroren blijven je producten zo wel meerdere maanden of zelfs langer goed. Uiteraard stel je de vrieskast op een zo gunstig mogelijke temperatuur in, zodat gedurende het vriesproces geen kwaliteit verloren gaat.

Een goede horeca vrieskast kopen

Bij het kopen van een horeca vrieskast heb je diverse keuzes. Afhankelijk van je budget kun je bijvoorbeeld gaan voor een nieuw exemplaar of een voordelig tweedehands model. Daarnaast is het slim om bij de aankoop rekening te houden met je toekomstvisie. Zo kun je het juiste formaat vrieskast selecteren en kom je nooit ruimte tekort! Je kunt nu verder met het leveren van de beste kwaliteit en de meest verse en heerlijke gerechten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *