Belgische maaltijdbox met visrecepten en extra voordelige Foodbag kortingscode

Ken jij de Belgische maaltijdboxen van Foodbag al? Deze kookboxen zijn vergelijkbaar met die van HelloFresh, Ekomenu en Marley Spoon, echter nu wel extra voordelig. Je kunt namelijk bij deze aanbieder van maaltijdboxen profiteren van een aanbieding / welkomstaanbieding. Als jij nu start met koken kun je bij de eerste bestelling een Foodbag kortingscode invoeren. Met deze kortingsbon profiteer je direct van €20 korting op het eerste kookpakket dat je thuisbezorgd krijgt in België. Je kunt zelf recepten kiezen uit een wekelijks wisselend aanbod. Er zijn altijd verschillende gerechten met vis en vlees maar ook vegetarische opties. Hieronder drie suggesties voor een lekker recept met vis.

 

  1. MAALTIJDBOX-TOPPER: SCHOLFILET MET SCAMPI IN MOSTERDSAUS
  • scholfilet (4 halve filets per persoon)
  • scampi of grote garnalen (1 per halve filet)
  • kookroom (Finesse) of creme fraiche (125 ml)
  • citroen (eetlepel sap nodig)

 

Aan de slag:
De oven voorverwarmen op 180 – 200 graden. Maak van 2 bouillonblokjes 1 liter visbouillon. De mosterdsaus als volgt klaarmaken: de margarine smelten in de pan, de gezeefde bloem toevoegen en goed roeren (niet bruin laten worden. De bouillon rustig toevoegen en goed blijven roeren zodat er geen klonten ontstaan. De saus zachtjes doorkoken. Mosterd toevoegen totdat de saus goed van smaak is. Wat citroensap en de kookroom of creme fraiche toevoegen. De scholfilet en scampi schoonspoelen. De vis met weinig zout en peper bestrooien. De filet, met de scampi of grote garnaal in het midden, oprollen. De rolletjes vis naast elkaar in de ovenschaal leggen en de mosterd saus eroverheen gieten. Het hele gerecht (met deksel of folie afgedekt) nog 20 minuten in de oven zetten om de vis te garen. Lekker met rijst of pasta of gebakken aardappels en sla.

 

  1. BELGISCHE TONIJNSAUS MET RIJST
  • 2 blikjes tonijn (op water)
  • rijst
  • kookroom (Finesse) of creme fraiche
  • citroen en bieslook

 

Aan de slag:
Kook de rijst of pasta. Maak van het visbouillonblokjes 1 liter visbouillon. De vissaus als volgt klaarmaken: de margarine smelten in de pan, de gezeefde bloem toevoegen en goed roeren (niet bruin laten worden. De bouillon rustig toevoegen en goed blijven roeren zodat er geen klonten ontstaan. De saus zachtjes doorkoken. De mosterd en scheutje citroen toevoegen naar smaak.Een scheutje kookroom toevoegen. Eventueel wat zout en peper erbij. De bieslook fijn snijden. De uitgelekte Belgische tonijn toevoegen en goed verwarmen. Voor het opdienen de fijngesneden bieslook erover doen. Tip: wanneer je verse tonijn gebruikt de tonijn eerst in kleine stukjes snijden. Je hebt waarschijnlijk wat meer zout nodig. De bieslook kan ook vervangen worden door dille of peterselie.

 

  1. TILAPIA MET PASTA
  • 2 tilapia filets zonder graat
  • 1 ons rivierkreeftjes of garnalen
  • 1 pakje Hollandaise saus van Knorr
  • 250 gram verse rode pasta (pomodoro)
  • citroen
  • verse basilicum

 

Aan de slag:
Visfilets insmeren met zout en verse peper en met wat bloem bestuiven. Pan met water koken en daar de pasta in gaar koken. Olijfolie heet maken en de vis zachtjes in 10 minuten bruin bakken.
Hollandaise saus klaarmaken volgens beschrijving en daar de rivierkreeftjes of garnalen (even afspoelen eerst) aan toevoegen en even meekoken in de saus voor 1/2 minuutje. Wat citroensap en versgemalen peper aan de saus toevoegen naar smaak. Basilicumblaadjes in fijne reepjes snijden. Verdeel de pasta over 2 borden en schep daar een gebakken visfilet op. Schenk daaroverheen de Hollandaise-saus met de rivierkreeftjes of garnalen en garneer met de reepjes basilicum. Wil je liever gerechten zonder vis en dierlijke producten eten? Dan kun je kiezen voor de veganistische kookbox. Dit zijn maaltijdboxen met uitsluitend plantaardige ingrediënten (doorgaans ook biologisch). Op dit moment heeft Foodbag deze optie nog niet.

 

  1. ZALMFOREL GEGRILD
  • zalmforel
  • citroen
  • zoete rode paprika
  • vleestomaat
  • mosterdsaus (of zelf maken!)

 

Aan de slag:
De citroen persen. De zalmforel eventueel nog halveren. Kop, graten verwijderen. Het vel voorzichtig verwijderen. De zalmforel insmeren met wat zout, versgemalen peper en besprenkelen met wat citroensap. Grillen of bakken. Let op dat je de vis heel kort grilt, want ze hoeft maar net aan gaar te zijn. De zoete paprika schoonmaken, zaadlijsten verwijderen. Even in een hete oven doen en de schil daarna verwijderen. De paprika in kleine stukjes snijden. De tomaat schoonmaken en zaadlijsten verwijderen. In kleine blokjes snijden. De tomaat en paprika blokjes met een beetje olijfolie overgieten. Serveer de gegrilde zalmforel op een bedje van paprika en tomaat mix. Lekker met een mosterdsausje, salade en gebakken krielaardappeltjes. Wanneer je deze maaltijd bij Foodbag wilt bestellen moet je kijken tussen de actuele recepten. Je kunt de gerechten voor deze week, volgende week en die week erna al inzien. Zo kun je zelf bepalen op je de maaltijdbox van Foodbag wilt bestellen of liever een tijdje wilt pauzeren.

 

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *