3 gerechten die je kunt maken met pizzadeeg

Pizzadeeg is een stevig soort deeg, dat, wanneer het gebakken is, voor een broodachtig product zorgt. Het is een heerlijk, zacht deeg dat voor veel doeleinden kan worden gebruikt. In dit artikel geven we je drie manieren om pizzadeeg te gebruiken.

 

Aah, pizza’s, we zijn er gek op. Natuurlijk kun je met pizzadeeg pizza’s maken, maar daar hebben we dit lijstje niet voor opgesteld. Als je een pizza wilt eten, kun je deze natuurlijk zelf maken, maar je kunt er ook eentje bestellen bij Woodstone Pizza. Hieronder gaan we het echter helemaal niet over pizza’s hebben, maar over heerlijke dingen die je kunt maken met pizzadeeg.

Knoflookbroodjes

Met pizzadeeg kun je de lekkerste knoflookbroodjes maken. Je rolt kleine stukjes van het deeg uit tot een lange sliert en legt deze in een knoop. Dit knoopje smeer je vervolgens in met (eventueel zelfgemaakte) knoflookboter en bak je af in de oven. Je kunt de broodjes zo groot maken als je zelf wilt, dus je kunt ervoor kiezen om ze als maaltijd te serveren, of als snacks op een feestje. Zin in wat extra spice? Dan kun je er bijvoorbeeld ook plakjes salami op leggen.

Worstenbroodjes

Een leuke twist op het Brabantse worstenbrood is het maken van worstenbroodjes met pizzadeeg. Het is eigenlijk heel simpel. Wikkel een knakworstje in pizzadeeg en besmeer dit met wat eigeel om het deeg mooi bruin te laten worden. Meer hoef je er niet aan te doen. Eet je geen vlees? Dan kun je er ook voor kiezen om pakketjes van geitenkaas en spinazie te maken. Ook heerlijk!

Kaneelbroodjes

Wat veel mensen niet weten, is dat je met pizzadeeg ook heerlijke desserts kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan kaneelbroodjes. Het is erg simpel, je mengt gesmolten boter met kaneelsuiker en dit smeer je over een strook pizzadeeg. Vervolgens rol je het deeg op en doe je de gebakjes in de oven. Om het helemaal af te maken kun je er nog glazuur van poedersuiker bij maken. 

 

Liever een ander zoet gerecht van pizzadeeg? Denk dan eens aan chocoladebroodjes, of een mascarpone pizza. Serveer deze met fruit, slagroom, of ijs en je dag is helemaal goed!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *